sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Jerk-soija ja kookosriisi pavuilla

Tässäpä resepti, jonka avulla kaikki Jamaikan matkasta haaveilevat jaksavat vielä hetken Suomen syksyä ;) Ja varmasti tämä jerk-kanasta ja papuriisistä inspiraationsa saanut ruoka helpottaa muitakin lämmöstä ja kookospalmujen huojunnasta haaveilevia! Soijan sijaan voit tehdä myös jerk-seitania, joka on vähintään yhtä hyvää! Korvaa vain soijafileet perusseitanmassasta  tehdyillä pihveillä.. Resepti seitaniin löytyy esim. täältä http://vegerous.blogspot.fi/2015/04/rosmariini-seitan-ja-valkosipuliperunat.html)





Jerk-soija
  • 4 kpl soijafileitä
  • 1½ dl jauhoja
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl chiliä, juustokuminaa, inkivääriä, pippuria sekä savusuolaa kutakin
  • ½ tl kanelia sekä murskattuja korianterin siemeniä
Keitä soijafileitä soijalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä. Puristele liika vesi pois. Sekoita mausteet ja jauhot keskenään laakealla lautasella. Kierittele fileet kauttaaltaan jauho-mausteseoksessa ja paista öljyssä kauniin ruskeaksi. Tarjoile kookosriisin ja korianterikastikkeen kera.


Kookosriisi
  • 3 dl jasmiini tai basmatiriisiä
  • 3 dl vettä
  • 3 dl kookosmaitoa
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 prk kidneypapuja
Valmista riisi muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa puolet vedestä kookosmaidolla. Esimerkiksi neljälle hengelle 3 desiä vettä ja reilu 3 desiä kookosmaitoa 3 desiin riisiä. Mausta suolalla. Kun riisi on kypsynyt, lisää joukkoon kidneypavut.

Korianteri-limekastike
  • 1 dl maustamatonta (kaura/soija-) jogurttia
  • kourallinen korianteria
  • puolikkaan limen kuori ja loraus mehua
  • 1 tl murskattuja korianterin siemeniä
  • ripaus suolaa ja pippuria
Silppua korianteri, sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.



Ja tässä vielä kuva jerk- maustetusta seitanista!